Sandra – Cviklovo-mrkvový koláč aj pre nevegánov

kolac

Rozhodla som sa s Vami podeliť o recept na koláč, ktorý chutí nielen vegánom, ako som ja, ale aj všežravcom a je na nerozoznanie od “pravého” koláča.

Vegánom som sa stala pred viac ako dvoma rokmi a doteraz sa stretávam s otázkami, čo vlastne jem alebo či moja strava obsahuje len trávu a zelené listy :) . Prečo som si zvolila tento životný štýl? Hlavne kvôli morálnym a etickým dôvodom. Moja mama bola dlhé roky vegetariánkou čiže u nás sa veľa mäsa a iných živočíšnych produktov nikdy nejedlo, takže vzdať sa toho nebol taký problém. Doma varievam väčšinou vegánske jedlá a za ten čas som sa naučila nakombinovať a navariť jedlo tak, aby lahodilo aj oku ( na začiatku mojím jedlám, čo sa chuti týka nič nechýbalo, no po vizuálnej stránke to vyzeralo všelijak 😀 ).

Nové recepty a inšpirácie hľadám na rôznych stránkach a takto som raz objavila tento skvelý koláč…samozrejme som musela urobiť menšie úpravy.

Vyskúšajte a podeľte sa s nami o Vaše skúsenosti.

Budete potrebovať :

400g surovej cvikly
100g mrkvy
200g kvalitnej tmavej čokolády
1dcl kokosového oleja
3 banány
100g trstinového cukru
100g špaldovej múky celozrnnej
1pl kakaa
1 prášok do pečiva
ovocný džem – ríbezľový, marhuľový, hroznový

Do misy si nastrúhame cviklu a mrkvu, pridáme rozmixované banány, cukor, kakao, prášok do pečiva a kokosový olej. Nasekáme si čokoládu na menšie kúsky a všetko spolu premiešame. Takto pripravenú zmes vylejeme na plech alebo tortovú formu vystlanú papierom na pečenie. Pečieme cca 30 minút na 180 stupňov. Koláč necháme trochu vychladnúť a potrieme ho džemom.
Pre tých, ktorí by predsa len chceli vyskúšať pôvodný recept, stačí namiesto banánov dať 4 vajíčka a namiesto kokosového oleja 100g masla.

Želám Vám dobrú chuť.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *